Nieuws

Notitie Reikwijdte en Detailniveau vastgesteld

Op 3 november 2020 stelde de Gedeputeerde Staten van de provincie de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) voor Windpark Eemshaven-West vast. Van 14 juli tot en met 7 september lag de NRD ter inzage via de website van de provincie.

Eerder dit jaar heeft Vattenfall de NRD voor Windpark Eemshaven-West ingediend. Deze NRD gaat over het voornemen tot het oprichten van een windpark van circa 9 tot 18 turbines in het gebied ten westen van de Eemshaven in de gemeente Het Hogeland. In de NRD staan nog geen inrichtingen voor het windpark zelf, daarover willen we eerst met omwonenden in gesprek gaan.

Via de NRD worden belanghebbenden geïnformeerd over de plannen voor het windpark. Ook beschrijft het wat er in de milieueffectrapportage (MER) onderzocht wordt. In de antwoordnota geeft de provincie Groningen een reactie op de binnen gekomen zienswijzen.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Antwoordnota




Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Het Zweedse energiebedrijf investeert fors in windenergie, als één van de oplossingen om in de toekomst minder afhankelijk te zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen.